Air-rops rolbescherrming

Rolbescherming quads

Air-rops rolbescherrming
Air-rops rolbescherrming
Air-rops rolbescherrming
OP AANVRAAG
Air-rops is de oplossing voor dodelijke bedrijfsongevallen met quads!


Uit het Besluit van 24 september 1998 tot wijziging van het Arbeidsomstandighedenbesluit houdende regels inzake arbeidsmiddelen

Artikel 7.17a Uitrusting mobiele arbeidsmiddelen
1. Mobiele arbeidsmiddelen waarop een of meer personen kunnen worden vervoerd, zijn zodanig uitgerust dat het gevaar voor deze personen tijdens het vervoer zoveel mogelijk wordt beperkt.
2. Mobiele arbeidsmiddelen, met uitzondering van heftrucks, waarmee een of meer personen kunnen worden vervoerd, zijn zodanig uitgerust dat onder de feitelijke gebruiksomstandigheden de gevaren als gevolg van het kantelen of omvallen van het mobiele arbeidsmiddel zoveel mogelijk worden beperkt door:
a. een beschermingsconstructie die verhindert dat het mobiele arbeidsmiddel meer dan een kwartslag kantelt;
b. een constructie die ervoor zorgt dat er rond de te vervoeren personen voldoende vrije ruimte voorhanden is, wanneer het mobiele arbeidsmiddel zich meer dan een kwartslag kan bewegen, of
c. andere voorzieningen met een gelijk veiligheidsniveau.
3. Het tweede lid is niet van toepassing indien het mobiele arbeidsmiddel tijdens het gebruik wordt gestabiliseerd of indien het mobiele arbeidsmiddel zodanig is ontworpen dat het niet kan kantelen of omvallen.
4. Indien het gevaar bestaat dat de te vervoeren personen bij kanteling of omslaan bekneld kunnen raken tussen de delen van het mobiele arbeidsmiddel en de grond, is een systeem geïnstalleerd waarmee zij kunnen worden tegengehouden.



De Air-rops is een automatisch kantelbeveiligingssysteem voor quads, die uitzet wanneer een koprol onomkeerbaar is. De veiligste en meest ergonomische oplossing op de markt!

Niet alleen beschermt de Air-rops de bestuurder wanneer de quad onverwachts omrolt, ook waarschuwt hij al wanneer de quad een gevaarlijke hellinghoek bereikt, waardoor de bestuurder de situatie nog kan voorkomen.

De Air-rops is al door vele instanties goedgekeurd:
  • Certified CE TUV
  • ISO 25119 – Functional safety
  • ISO 15003- Environmental, EMC, electric
  • ISO 3471 – mechanical resistance
  • ISO 9227 – Salt spray test

Veiligheid moet bij iedereen bovenaan staan, zeker in een werksituatie met een quad. Met Air-rops bent u verzekerd van een extra stuk veiligheid voor u en uw werknemers!

Vraag vrijblijvend informatie bij ons aan of kom de Air-rops bij ons bekijken.

U kunt hier de Engelstalige folder downloaden.