Clutchkits SXS's / UTV's

Clutchkits zijn kits waarmee de automatische versnellingsbak van een UTV wordt aangepast. Optimaliseren is een beter woord. Vanaf fabriek zijn de meeste UTV's redelijk "veilig" afgesteld om te kunnen voldoen aan een breed spectrum aan gebruiksmogelijkheden. Met een clutchkit wordt de vario beter afgesteld en de kracht beter gebruikt.
Vaak worden clutchkits gebruikt om het gebruik van hoger banden dan stock te compenseren. Hierdoor is geen verschil in snelheid merkbaar, wanneer grotere banden gemonteerd worden.

Wat merk je hiervan?
  • de UTV zal beter shiften, waardoor merkbaar meer trekkracht beschikbaar komt (op stock banden)
  • de UTV kent geen verlies aan snelheid bij montage van grotere banden (door het aanpassen van de gewichten in de vario)

Vaak wordt gezegd dat het aanpassen van de vario lijdt tot het verlies aan topsnelheid. Dit is maar ten dele waar, het verlies is bij sommige UTV's een paar procent en bij andere UTV's niet merkbaar.

Wij hebben gekozen om clutchkits te gaan verkopen van het Canadese merk Dalton. De kwaliteit van hun kits is onomstreden en worden ook vaak door de diverse fabrikanten gebruikt. De know-how is ruimschoots aanwezig bij dit bedrijf en er wordt niet bezuinigd op de fabricage van de componenten.

Bij de onderstaande afzonderlijke clutchkits staat precies wat deze doet, wanneer hij op de desbetreffende UTV gemonteerd is. Lees dit dus goed!

Wij kunnen overigens de montage voor de clutchkit voor uw verzorgen. Vraag daar gerust vrijblijvend naar!

Mocht jouw UTV niet in onderstaande lijst staan, wil dat niet zeggen dat er geen clutchkit voor te krijgen is! Stuur ons een mail voor informatie!