Klimmen tegen MS

Onze Miriam heeft de Mont Ventoux beklommen!

Alone we are strong, together we are stronger!


Mensen die ons wel eens bellen kennen haar vrolijke stem wel: Miriam. Altijd vrolijk, altijd in voor een geintje. Maar ze kan ook heel serieus zijn. Dit waren haar redenen om de Mont Ventoux te beklimmen:

Na in het verleden meerdere keren mee te hebben gemaakt dat mensen getroffen waren door een chronische ziekte, zien wat dat met hun zelf deed en met de mensen in hun naaste omgeving, me machteloos voelen omdat ik niets kon doen om te helpen, ga ik dat nu wel doen.

Waarom nu? Na zelf een moeilijke periode te hebben gehad en dat achter me willen laten, dus letterlijk mijn dal achter me willen laten, was het moment voor mij nu daar om eens goed te relativeren en dit te combineren dat machteloze gevoel vanuit het verleden.

Mensen die zijn getroffen door deze chronische ziekte moeten iedere dag een strijd leveren. Ik kan vooruit kijken en weet dat het voor mij beter kan worden. Dat is de harde realiteit die je wel met 2 benen op de grond zet als je daar goed over nadenkt.

Vandaar ook mijn motto “Chronisch ziek zijn vraagt om chronisch optimisme”, dan kan ik op zijn minst toch ook een positieve bijdrage leveren.

2 vliegen in een klap…. Geld inzamelen voor onderzoek naar MS en zelf ook (letterlijk) het dal achter me laten.  

Ik heb de beklimming gedaan samen met mijn schoonzus, die helaas ook haar vader heeft verloren aan MS. Het was een emotionele rollercoaster!

Je kunt hier nog steeds doneren!

Maar je kunt - als je iets besteld op onze website - een bidon meebestellen, waarvan de opbrengst geheel naar dit goed doel gaat! Wil je alleen de bidon, dat kan natuurlijk ook! Neem dan even contact met ons op!