Chiptuning / ontgrenzen

Wij kunnen quads, UTV's en SXS's van diverse merken chiptunen en de begrenzer verwijderen.
Dit doen we door de ECU aan te passen.

Een Electronic Control Unit (ook ECU of Engine Control Unit) genoemd is een ondersteunend systeem voor je quad. In elke moderne quad is een ECU cruciaal voor het functioneren van de motor. Ook kan de ECU-software worden aangepast om meer vermogen uit je quad te halen.

Het aanpassen van een ECU wordt ook wel chiptuning genoemd. Bij deze vorm wordt de originele ECU software aangepast om een efficiëntere verbranding te behalen. Hierdoor krijg je meer vermogen en meer koppel zonder speciale tuning box. Daarbij zal vaak het brandstofverbruik dalen en blijft het voertuig koeler. ECU tuning is dan ook de populairste en voordeligste vorm van chip tuning.

Wij gebruiken de tuning van Powersport Calibrations. Dit is het ENIGE bedrijf die alle tunings doet op een eigen testbank (dyno) en aantoonbaar vermogengrafieken kan tonen van hun resultaten. Andere bedrijven laten dit niet zien en beweren veel, maar leveren (meestal) niet wat ze zeggen.

Het is ook niet voor niets dat Powersport Calibrations samenwerkt met Vauhti Varikko (tuner van CVT's en motoren van CFMoto) en hofleverancier is van het CFMoto rallyteam.

Hieronder de merken waarvoor we de tuning kunnen verzorgen.