Dalton Clutchkits

Clutchkits zijn kits waarmee de automatische versnellingsbak van een quad wordt aangepast. Optimaliseren is een beter woord. Vanaf fabriek zijn de meeste quads redelijk "veilig" afgesteld om te kunnen voldoen aan een breed spectrum aan gebruiksmogelijkheden. Met een clutchkit wordt de vario beter afgesteld en de kracht beter gebruikt.
Vaak worden clutchkits gebruikt om het gebruik van hogere banden dan stock te compenseren. Hierdoor is geen verschil in trekkracht merkbaar, wanneer grotere banden gemonteerd worden.

Wat merk je hiervan?
> de quad zal beter shiften, waardoor merkbaar meer trekkracht beschikbaar komt (op stock banden)
> de quad kent geen verlies aan kracht bij montage van grotere banden (door het aanpassen van de gewichten in de vario)

Vaak wordt gezegd dat het aanpassen van de vario lijdt tot het verlies aan topsnelheid. Dit is maar ten dele waar, het verlies is bij sommige quads een paar procent en bij andere quads niet merkbaar.

Bij de onderstaande afzonderlijke clutchkits staat precies wat deze doet, wanneer hij op de desbetreffende quad gemonteerd is. Lees dit dus goed!

Momenteel stoppen we met het actief aanbieden van Dalton kits.
Dit omdat er relatief weinig vraag naar is. We verkopen wat we op voorraad hebben tegen scherpe actieprijzen.

Zoek je een Dalton clutch kit voor jouw quad of UTV/SXS? Dan kunnen wij die op speciale bestelling voor jou regelen. Neem hierover contact met ons op!